Klíma kisokos

Éjszakai (sleep) üzemmód:

A ventilátor sebesség vezérlése autó módra áll át. A beállított hőmérséklet 1 óra múlva emelkedik 1 °C-kal hűtéskor, ill. 1 °C-kal csökken fűtéskor.2 óra múlva az eredetileg beállított értékhez képest 2 °C-kal emelkedik, ill. csökken üzemmódtól függően, majd a továbbiakban ezt a hőmérsékletet tartja a klímaberendezés.A ventillátor alacsony fokozatra kapcsol. Nem kell többé aggódnia, hogy megfázik a gyerek éjjel a klímaberendezés miatt! Az éjszakai üzemmód általában 5 óra múlva automatikusan kikapcsol, így még energiát is megtakarít.

Szárító (dry), párátlanító üzemmód:

A berendezés automatikusan időközönként ki-be kapcsolva csökkenti a levegő páratartalmát úgy, hogy közben a helyiség hőmérséklete jelentősen nem változik.A legtöbb ember a 40% és a 60% közötti páratartalmat érzi kellemesnek. Ha sokáig nedves az időjárás, a levegő páratartalma kellemetlenül megnövekszik, akár 80% fölé.Ebben az esetben a párátlanítás funkcióval a páratartalom 60 % alá csökkenthető a hőmérséklet csökkentése nélkül.

Economy (gazdaságos) üzemmód:

A hűtőközeg, amit a szobai légkondicionálókban használunk nem mérgező és nem éghető. Nagyobb koncentráció belégzése esetén kardiológiai problémák léphetnek fel az emberi szervezetben. De ekkora koncentrációjú hűtőközeg jelenléte, amely ilyen károsodást okozhat az ilyen szobai rendszereknél lehetetlen, hogy kialakuljon. Mivel a gázok használatát Magyarországon jogosítványokhoz kötik a jogszabályok, ezért még autóklímák gázzal történő feltöltését sem szabd otthon végezni, ezeket is csak zöldkártyával rendelkező hűtőgép és klímaszerelő végezheti.
A gazdaságos üzemmód akár 25%-os megtakarítást is eredményezhet a normál üzemmódhoz képest.Ezt akkor célszerű használni, amikor a szoba már a kívánt hőmérsékletre lett fűtve/hűtve, vagy a szobában tartózkodó kisgyerek vagy idős ember érdekében tartózkodnunk kell a hirtelen hőmérséklet változtatástól.

Automatikus lamella vezérlés:

A kifújt levegő irányát szabályozó lamellákat több különböző fokozatra lehet állítani. Azok kívánság szerint szabályos időközönként fel-le mozognak, illetve automata üzemmód kiválasztásával mozgásuk automatikus.

Öntisztító, szagtalanító funkció:

A beltéri egység ventilátora a készülék lekapcsolása után még 1-2 percig működik, hogy segítse a belső részek kiszáradását. Megakadályozva ezzel a belső hőcserélő felület penészedését, gombásodását és baktériumok megtelepedését a készülékben.

Ionfrissítő, aniongenerátor:

A beltéri egység iongenerátorral van, ellátva mely feltölti a kiáramló levegőt negatív ionokkal (anionokkal). A természetben nagyon sok anion keletkezik, például vízesések mellett vagy erdőkben. A természetes levegő frissítő hatásának egyik oka éppen a természetes anion termelődés. Az anionok csökkentik a levegő por és füst tartalmát, elűzik az atkákat, továbbá elpusztítják a penészgombákat és semlegesítik a kellemetlen szagokat. Hozzátapadnak a levegőben lévő porszemcsékhez, baktériumokhoz és mérgező anyagokhoz, lekényszerítik őket a padlóra, ahonnan takarításkor könnyen eltávolíthatók. A negatív ionok nyugtatják az idegrendszert, jótékony hatással vannak a vérkeringésre, erősítik az immunrendszert,segítik az anyagcsere-folyamatokat és hatékony segítséget adnak a légzőszervi megbetegedések megelőzésében (pl. asztma, tüdőgyulladás).

Aktívszenes elektrosztatikus szűrő:

A szűrő megköti a szagokat és veszélyes gázokat pl. ammóniát (NH3), formaldehidet, stb. Kiszűri a mikroszkopikus méretű porrészecskéket, füstöt, állati szőröket, polleneket egészen 0,01 ľm-ig. 6 hónaponként meg kell újítani.)

Foto katalitikus szűrő:

A foto katalitikus szűrő egy speciális antibakteriális hatású szagtalanító szűrő, amely kiszűri a levegőből a szagokat, dohányfüstöt, nagy hatékonysággal távolítja el a baktériumokat és egyéb mikroorganizmusokat,valamint gátolja azok elszaporodását, terjedését A szűrő közvetlen napfényre helyezve, a napsugárzás hatására regenerálódik, és visszanyeri szagtalanító hatását, így a szűrő rendszeres cseréje nem szükséges (élettartama 3-5 év).

Plazmaszűrő:

A plazma légszűrő egy aktív elektrosztatikus szűrő, mely először polarizálja a szennyeződést, majd elektronikusan leválasztja. Így a plazmaszűrő nagy hatékonysággal távolítja el a levegőből nemcsaka parányi, mikroszkopikus porrészecskéket, hanem a cigarettafüstöt, szagokat, házi atkákat, baktériumokat és polleneket is. A szűrő vízben való lemosással egyszerűen és tökéletesen tisztítható, nincs szükség a szűrő állandó cseréjére.

Turbófunkció:

A turbó hűtő és fűtő rendszer a beállított hőmérséklettől függetlenül 20 percen át csúcsteljesítményen működik.Ha hazaérkezése után a berendezést Turbó üzemmódra állít, pillanatok alatt lehűtheti (vagy éppen felmelegítheti) lakása levegőjét. 20 perc üzemelés után a Turbó üzemmód automatikusan visszaáll a korábban beállított üzemmódra.

Környezetbarát:

A jelenleg is számos klímaberendezésben alkalmazott CFC (R22) hűtőközeg ózonréteg-lebontó anyagokat tartalmaz. A nemzetközi egyezmények szerint néhány éven belül tilos lesz CFC-ket használni új termékekben. A legtöbb klímaberendezés már az új, CFC-mentes R407C és R410A hűtőközeggel van ellátva az ózonréteg védelme érdekében.Az R410A és az R407C jellemzői Nem tartalmaznak káros klórszármazékokat, ezért nem veszélyeztetik a környezetünket. Nem mérgezőek és nem gyúlékonyak, tehát biztonságosan kezelhetők. Forráspontjuk körülbelül megegyezik a hagyományos freonéval (R22), ezért könnyen kezelhetők. Majdnem ugyanakkora energetikai hatásfok érhető el velük, ezért nem kell megnövelni a klímaberendezés méretét.

Meleg indítás (fűtő üzemmódban):

Fűtési üzemmódban a beltéri ventilátor csak a hőcserélő felmelegedése után indul el, elkerülve ezzel a hideg léghuzat kialakulását. Kétirányú automatikus légbefúvás. Télen a meleg levegőt automatikusan lefelé irányítja, nyáron a hideg levegőt a mennyezet felé tereli.

Időzítő funkció:

A készülék ki-, ill. bekapcsolási ideje programozható.

Automata üzemmód :

A berendezés (hűtő-fűtő típusnál) automatikusan választja meg a működési üzemmódot (hűtés, fűtés) az induláskori hőmérsékletnek megfelelően, és automatikusan állítja be a ventilátor sebességet. Induláskor – amikor nagy a különbség a kívánt és a szobahőmérséklet között – maximális fokozaton indul a ventilátor, majd közelítve a kívánt hőfokhoz a ventilátor sebessége fokozatosan csökken.

Automatikus újraindulás:

Áramkimaradás után az oldalfali készülékek automatikusan újraindulnak a korábbi beállításoknak megfelelően. Van olyan készülék ahol az újrakapcsolás ki is iktatható (programozható).